در این مقاله می خوانیم
خرید لوله ساختمانی
لولههای فلزی جزو لولههایی هستند که تاریخچه طولانیتری در مقایسه با لولههای پلیمری نظیر لوله پلی اتیلن دارند. فرآیند تولید لوله فلزی و لوله مانیسمان در صنعت کمی پیچیده است؛ این لولهها دیواره بسیار محکمی دارند و امروزه از فولاد مقاوم و ضد زنگ برای ساخت آنها استفاده میشود. لولههای فلزی که در زمانهای قدیم برای انتقال آب و فاضلاب استفاده میشدند به تدریج و در اثر گذر زمان دچار خوردگی شده و در نهایت تخریب میشدند.
هر ساختمان با توجه به نوع کاربری خود دارای لوله کشی متفاوت است. اجرای صحیح لوله کشی یکی از موضوعات بسیار مهم در ساختمان سازی است که در صورت عدم رعایت آن ممکن است آب نشتی پیدا کرده و خسارات جبران ناپذیری به ساختمان وارد شود.
برای اجرای لولهکشی ساختمان از لولههای مختلف پلیمری و فلزی میتوان استفاده کرد که هر کدام از این لولهها دارای کارایی متفاوت و از جنسهای مختلفی میتوانند باشند. برای انتفال آب در ساختمان و سایر صنایع از لولههای فلزی که شامل لوله گالوانیزه، چدنی و فولادی و لولههای پلیمری از جنس پلیمر پلی پروپیلن، پی وی سی (pvc)، پنج لایه و پلی اتیلن استفاده میشود.
استفاده از انواع لولههای پلیمری در تاسیسات ساختمانی از اوایل دهه ۳۰ میلادی در آلمان و به منظور لوله کشی فاضلاب رواج یافت. به مرور و با توجه به ویژگیهای این نوع لولهها در مقایسه با لولههای فلزی نظیر مقاومت به خوردگی، رسوب ناپذیری، وزن کم و حمل و نقل و نصب آسانتر کاربرد آنها نیز توسعه بیشتری یافت. با این حال لوله های پلیمری نیز بسته به نوع و خواص ذاتی شان کاربردهای خاص یافته اند.
پلاستیک از انواع پلیمر آلی است که بر اساس واکنشش در برابر حرارت شامل ترموپلاستیک و ترموست میشود. ترموپلاستیکها در دمای محیط به شکل جامد بوده و با افزایش دما نرم و شکل پذیر میشوند و برای تولید لولههای پلاستیکی پلی پروپیلن (p.p)، پی وی سی (PVC) یا پلی اتیلن (PE) کاربرد دارند. ترموستها مواد نسبتاً تردی می باشند که براحتی نمیتوان آنها را حتی با اعمال حرارت تغییر شکل داد.
لولههای استفاده شده در لولهکشی ساختمان بسیار پر اهمیت است. لولههایی که برای لولهکشی ساختمان انتخاب میشوند باید طول عمر زیادی داشته باشند تا بتوانند سالهای زیادی در شبکه لولهکشی باقی بمانند چون امنیت و کارایی بالای لولههای ساختمانی بسیار مهم است. این لولهها باید بتوانند در تغییرات شراط محیطی پایداری خود را حفظ کنند و دچار تغییر نشوند.
خواص فیزیکی لوله های پلاستیکی ساختمانی
- مقاومت به سایش و خوردگی
لوله های پلاستیکی مقاومت بالایی در برابر انواع اسیدها، محلولهای نمکی، مایعات و گازهای خورنده دارند. این مقاومت با افزایش غلظت برخی از مواد شیمیایی خاص یا دما تغییر میکند. مثلا لوله های پلی اتیلن در برابر اسید سولفوریک ۷۰ درصد در دمای ۲۳ درجه سانتیگراد مقاومت خوبی دارند ولی جهت انتقال اسیدسولفوریک ۹۵ درصد مناسب نمی باشند. به عنوان مثالی دیگر برخی از لوله های پلی اتیلن که برای انتقال گازهای حاوی اکسیدهای نیتروژن در دمای ۲۳ درجه مناسب می باشند نباید برای انتقال این گازها در دمای ۵۰ درجه مورد استفاده قرار گیرند.
- صافی جداره ی داخلی
یکی از ویژگی های بارز لوله های پلاستیکی جداره های داخلی فوق العاده صاف آنهاست که باعث جلوگیری از تجمع هر نوع رسوب بر روی دیواره داخلیشان می شود.
- خواص حرارتی
قابلیت هدایت حرارتی لولههای پلاستیکی نسبت به لوله های فلزی پائینتر است بنابراین اتلاف یا جذب حرارتی کمتری دارند که جهت استفاده در سیستمهای فاضلاب ویژگی مفیدی محسوب می شود. با این حال ضریب انبساط حرارتی لوله های پلاستیکی بالا بوده و بایستی در هنگام طراحی مدنظر قرار گیرد. برای مثال ضریب انبساط حرارتی P.V.C پنج برابر فولاد است. به همین علت تعداد بستها و نگهدارنده های مورد نیاز جهت نصب لولههای پلاستیکی در مقایسه با لوله های فلزی به مراتب بیشتر بوده و در فواصل کمتری نسبتبه یکدیگر باید نصب گردند.
- خواص الکتریکی
پلاستیکها هادی جریان الکتریسیته نیستند و دچار خوردگیهای گالوانیکی و الکتروشیمیایی نمی شوند.
- چگالی
لوله های پلاستیکی بسیار سبکتر از لوله های فولادی، آزبستی، بتنی و سیمانی هستند. بنابراین هزینه حمل و نقل و نصب آنها به مراتب کمتر می شود
- خواص مکانیکی لوله های پلاستیکی
پلاستیکها مقاومت مکانیکی فلزات را ندارند اما قابلیت انعطاف پذیری بالاتری دارند. مقاومت پلاستیکها در برابر نیروهای کششی بسیار بالاست و با افزایش درجه حرارت مقاومت مکانیکی کاهش و مقاومت در برابر ضربه بیشتر میگردد. قابلیت اشتعال لوله های پلاستیکی بسته به جنس کاملا متفاوت می باشد. در اغلب موارد آتش باعث تجزیه شیمیایی آنها شده و محصولات حاصل از احتراق باعث گسترش و افزایش حجم آتش می شوند.
- رده بندی لوله های پلاستیکی از نظرتحمل فشار
به جز لوله های مورد استفاده در فاضلاب و سیستمهای تخلیه تمام لوله های پلاستیکی از نظر تحمل فشار رده بندی شده اند. بطور کلی سه روش استاندارد برایردهبندی لولههای پلاستیکی از نظر تحمل فشار موجود است که عبارتند از:
۱- عدد اسکجول (schedule number):
که از رابطه P/S)×۱۰۰۰) قابل محاسبه است که در آن (P) فشار سیستم (سرویس) مورد نظر و (S) حد مجاز تنش (allowable stress) است.
۲- نسبت ابعادی استاندارد (SDR):
SDR که مخفف (Standard dimension Ratio) است از تقسیم قطر خارجی لوله به ضخامت آن قابل محاسبه است.
۳- رده بندی عددی برای سطح فشار قابل تحمل:
در این روش برای هر لوله فشار قابل تحمل به صورت عددی مشخص میگردد. برای مثال معمولترین رده های فشاری لوله های پلاستیکی عبارتند از ۵۰، ۱۰۰، ۱۲۵، ۱۶۰، ۲۰۰ و ۳۱۵ psi. برخی اوقات نیز برای رده بندی فشاری از کدهای چهار رقمی و یک پیشوند الفبایی که نشان دهنده نوع پلیمر است، استفاده میگردد. رقم اول و دوم این کد چهار رقمی به ترتیب نشانگر نوع و پایه رزین و رقم سوم و چهارم میزان فشار لازم جهت تست هیدرواستاتیکی لوله را به صورت تقسیم شده بر ۱۰۰ و برحسب Psi بیان میدارند.
خرید و قیمت لوله ساختمانی
اولین نکته که درباره قیمت لوله کشی ساختمان باید دانست، این است که میزان قیمت بر اساس چه فاکتورهایی تعیین می شود. قیمت لوله کشی ساختمان بر اساس حجم کار و نوع کار بدست میآید. برای اینکه در کنار حجم کار ممکن است که بعضی از لوله کشیها نیازمند کندن زمین و یا دیوار باشد و بعضیها هم به صورت رو کار انجام شده اند که به راحتی قابل تعمیر و انجام اند.
همین طور به علت این که در شرایط فعلی در کشور که در شرایط سخت اقتصادی قرار دارد قیمتها میتواند به صورت متناوب باشد و مدام تغییر پیدا کنند. افراد مختلف با تجربهها و مهارتهای مختلف قیمتهای مختلفی را برای انجام دادن کار لولهکشی در نظر میگیرند. بر همین اساس قیمت از پیش تعیین شدهای برای انجام کارهای لولهکشی وجود ندارد و برای دستیابی به قیمت درست و دقیق بهتر است که با افراد تماس گرفته شود تا با توضیح دادن کار به آنها، بتوان مقدار تقریبیای را برای کار مشخص کرد. در پروژههای بزرگتر مانند لوله کشی تمام ساختمان، حتما باید یک متخصص از ساختمان بازدیدی انجام دهد تا بتواند قیمت درست را اعلام کند.
عوامل موثر در تعیین قیمت لوله ساختمانی
- ترکیدگیهای پنهانی: این مسئله زمانی پیش میآید که لوله کش در هنگام انجام تعمیرات قسمتهای دیگر متوجه این مشکل شود و یا اینکه نیاز باشد به جز تعیین قسمت خرابی میزان عمق و میزان خرابی نیز تخمین زده شود. در این صورت بهتر است که برای تعیین قیمت نهایی به لوله کش این اجازه داده شود که با کندن زمین و تعیین کردن میزان خرابی قیمت دقیق را اعلام بکند.
- سابقه لوله کشی ساختمان: اگر مسیر لولهکشی خالی باشد و تا به حال در داخل آن لوله گذاشته نشده باشد، میزان قیمت متفاوتی نسبت به زمانی دارد که نیاز باشد لولهها برداشته و از اول گذاشته شوند و یا مسیر لولهها عوض شوند. همین طور نوساز بودن یا بازسازی شده بودن لولهها در گذشته حائز اهمیت است.
- تجربه و تخصص لوله کش: این مورد یکی از مهمترین قسمتها میتواند باشد، به این دلیل که هر چه میزان تجربه و مهارت لولهکش بالاتر باشد میزان قیمتگذاری ای که میکند درستتر و قابل قبولتر است، به دلیل اینکه میتواند مطمئن بود که این فرد درست ترین قیمتها را جدا از با سابقه بودن خود ارائه میدهد.
- انصاف: انصاف نه تنها به معنی قیمت درست است بلکه باید با خودش کیفیت نیز داشته باشد. این دو در کنار هم میتوانند هم برای متخصص و هم برای مشتری احساس خوبی را ایجاد کنند. بهتر است که در مورد میزان ماندگاری و کیفیت محصولات در همان ابتدا از لولهکش سوال شود و همین طور درخواست ضمانت از او شود تا در صورت مغایرت حرفهای او با کار انجام شده، بتوان به راحتی طلب خود را از او بکنید.
خرید و فروش لوله ساختمانی
در خرید و فروش لولههای ساختمانی باید به مواد اولیه استفاده شده در ساخت لوله توجه کرد که مواد خوب و استانداردی باشد و از طرفی پروسه ساخت لوله و اتصالات هم تحت نظارت واحد کنترل کیفیت باشد و محصولات تولیدی براساس استانداردها باشد. بنابراین قیمت لوله به کیفیت آنها وابسته است. در واقع هرچه مواد اولیه باکیفیت تر و پروسه زمان برتری برای تولید مصرف شده باشد، قیمت لوله و اتصالات هم طبیعتاً بیشتر خواهد شد و البته دوام بالاتری هم به همراه خواهد داشت.
در خرید و فروش لوله ساختمانی به گارانتی آن، برند و خوشنام بودن آن توجه کنید. هرچند که در ایران به دلیل تحریمهایی که وجود دارد، با انتخابهای محدودی رو به رو هستید در کنار تمام این موارد نکته مهم دیگر که در قیمت لوله ساختمانی اثرگذار است. نوع و مدل مدنظر شما با توجه به کاربردی است که در ذهن دارید. متراژ لوله و تعداد اتصالات مورد نیاز هم نکته مهم بعدی که در خرید لوله و اتصالات باید در نظر داشته باشید. زیرا به صورت مستقیم بر روی قیمت تمام شده، اثر می گذارد.
قیمت لوله ساختمانی ثابت نیست که خود این موضوع متأثر از نوسانات بازار و قیمت مواد اولیه است، ممکن است در هنگام بررسی قیمت لوله ساختمانی تصور کنید قیمت ارزان قیمت مناسبتری است اما اینگونه نیست، ممکن است در ساخت لوله و اتصالات ارزان از مواد مرغوبی استفاده نشده باشد. با این تفاسیر نمی توان نرخ ثابت و مشخصی برای خرید اینگونه تجهیزات در نظر گرفت و با مطرح کردن تمام این فاکتورها در هنگام خرید تنها می توان به قیمت نهایی رسید.
قیمت لوله ساختمانی پلیمری با توجه به نوسانات قیمت بازار متغیر است. جهت اطلاع از قیمت فروش لوله ساختمانی پلیمری با شماره ۰۲۱۷۷۹۳۹۶۰۱ تماس بگیرید.
afsar khodapanah –
سلام و درود.
بفرمایید کدام جنس لوله ساختمانی پلیمری برای مصرف فاضلابی مناسب تر میباشد؟
admin –
سلام.
اگر به دنبال باکیفیتترین لوله فاضلاب برای ساختمان خود هستید، پیشنهاد ما استفاده از لوله های پوش فیت است. این نوع از لوله ها جزو جدیدترین سیستم های لوله کشی ساختمان هستند که اولین بار توسط انگلیسی ها طراحی و ساخته شده است.
استفاده از لوله های پوش فیت در ایران به سال ۱۳۸۳ برمی گردد. پس از آن، کاربرد این لوله ها در ساختمان سازی ایران گسترش پیدا کرده است.برای ساخت لوله های پوش فیت از پلیمرهای پلی پروپیلن استفاده می شود. به همین دلیل، استحکام و مقاومت شیمیایی بسیار بالاتری نسبت به لوله های فاضلاب مرسوم از خود نشان می دهد.
از دیگر ویژگی های منحصربفرد لوله های پوش فیت می توان به سرعت بسیار بالای نصب اشاره کرد. این لوله ها طوری طراحی شده اند که برای اتصال هیچگونه نیازی به حرارت و چسب نداشته و می توان به راحتی آن ها را به هم متصل کرد.