در این مقاله می خوانیم
خرید لوله اسپیرال
لوله اسپیرال نوعی لوله است که هم نوع فلزی آن موجود است هم نوع پلیمری. در ساخت این نوع لوله از ورقهای فلزی استفاده شده و همانطور که از نامش پیداست ساختار آن به صورت مارپیچ میباشد. لوله اسپیرال ساخته شده از موادی چون: پلی اتیلن، فولاد و یا الیاف کربن است و نسبت به سایر لولههای پلیمری از مزایای بهتری برخوردار است.
یکی از مهمترین بحثهایی که در طول سالیان اخیر در زمینه طراحی و اجرای خطوط لولهکشی فرآیندی، از جمله خطوط انتقال نفت و گاز مطرح بوده است، انتخاب لوله با مشخصات کاربردی و مناسب است. لوله اسپیرال یک نوع لوله پلیمری است که از ترکیباتی مثل:
پلی اتیلن، فولاد و یا الیاف کربن ساخته شده است، ساختار مارپیچی دارد و مانند سایر لولههای پلیمری از مزایا و ویژگیهای زیادی برخوردار است.
برای تولید لولههای اسپیرال، ابتدا ورقهای فولادی را با ضخامت معین تهیه میکنند. در ادامه از طریق نورد گرم این دسته از لولهها را حول یک نقطه معین (مرکز سطح مقطع لوله) دوران میدهند. برای پرکردن فواصل میان درزهای لولهها نیاز به جوشکاری وجود دارد.
به کمک جوشکاری این درزها، لولههای اسپیرال حاصل میشوند. از نظر فنی مهمترین مرحله اثرگذار در کیفیت لولههای اسپیرال، مرحله جوشکاری است؛ چرا که تا حد زیادی تعیینکننده میزان تحمل دیواره لوله در برابر فشارهای وارده به آن است.
مزایای لوله اسپیرال
کیفیت بالایی که این دسته از لولهها از خود به نمایش گذاشتهاند، موجب شده است که در طول سالهای اخیر مهندسان اجرایی بسیاری از پالایشگاهها و پتروشیمیها تصمیم به استفاده از آنها برای اجرای خطوط انتقال نفت و گاز بگیرند. این مسئله در تمام کشورهای دنیا در حال رخ دادن است. در ادامه لازم است تا به بررسی مزایای استفاده از این دسته از لولهها بپردازیم که عبارتند از:
-
- سطح داخلی و خارجی این دسته از لولهها کاملاً صاف و یکنواخت است. این مسئله موجب کاهش چشمگیر افت فشار جریان سیال داخل لوله میشود.
- پروفیل جریال سیال در این دسته از لولهها کمتر دچار آشفتگی میشود. در نتیجه میزان افت فشار و انرژی در طول خطوط انتقال کاهش پیدا میکند.
- لولههای اسپیرال به دلیل انعطافپذیری نسبتا خوبی که دارند، به راحتی قابل شکلدهی هستند. این مسئله کار طراحی و نصب خطوط لولهکشی را بسیار راحتتر میکند.
- تولید این دسته از لولهها را میتوان در طولهای بسیار زیاد نیز انجام داد.
- تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز برای تولید این دسته از لولهها فناوری پیچیدهای ندارند.
- این دسته از لولهها را در قطرهای مختلف تا حداکثر
- طول عمر حداقل ۵۰ ساله
- انعطافپذیری عالی در مقابل تحمل بار و فشار خارجی و ترافیکی
- مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفش UV
- مقاومت شیمیایی بسیار عالی در مقابل اسیدها، بازها ، نمکهای صنعتی و گازهای حاصله از فاضلاب
- مقاومت در برابر خورندگی خاک
- وزن کمتر لولههای پلی اتیلن نسبت به لولههای بتنی، فولادی، چدنی و حمل و نقل ارزان بدلیل سبکی وزن
- نصب آسان و سریع
- امکان تولید در شاخههای ۱۲ متری یکپارچه و کاهش هزینه اتصال لولهها
- امکان اتصال لولهها بوسیله جوش اکستروژن و در نتیجه آب بندی ۱۰۰% و بدون نشتی
- مقاومت خوب در برابر شکستگی و ترک (در مقابل زلزله) و امکان ترمیم و جوش اکستروژن مجدد
- ضریب زبری کمتر نسبت به سایر لولهها و کاهش میزان رسوبپذیری و در نتیجه بهبود خواص هیدرولیکی
ویژگیهای لوله اسپیرال
سطح لوله اسپیرال کنگرهای شکل است و به همین علت مقدار زیادی به لوله کاروگیت شباهت دارد در حالی که ساختار این دو لوله با هم متفاوت است. برای تولید لولههای اسپیرال از سایز ۸۰۰ تا ۳۰۰۰ استفاده میشود که در ترکیب ساخت لوله اسپیرال، جنس دیوارهها از پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) استفاده میشود.
کاربرد لوله اسپیرال
لوله اسپیرال علاوه بر مواردی که در ادامه مطلب به آنها میپردازیم، به عنوان مخزن تصفیه آب و فاضلاب نیز به کار میرود. بنابراین عدهای آن را با نام سپتیک تانک نیز میشناسند. از دیگر کاربردهای لوله اسپیرال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
- صنعت برق
- صنعت نفت و گاز
- صنعت گرمایشی
- صنایع شیمیایی
- انتقال آب و فاضلاب
- گرمایش بخار
- انرژی حرارتی
- لوله فولادی مولد فشار برق
- لایه روبی پلها و سازههای فلزی
- و سایر خطوط لولههای انتقالدهنده و ستونبندی
معایب لوله اسپیرال
در کنار مزایا و مشخصات لولههای اسپیرال که مورد بحث قرار دادیم، باید به معایب لولههای اسپیرال نیز اشاره کنیم. مهمترین معایب این دسته از لولههای عبارتند از:
-
- در صورت بیدقتی در فرآیند تولید این دسته از لولهها احتمال اینکه سطح مقطع آنها از دایره به بیضی تغییر شکل پیدا کند، وجود دارد.
- به دلیل نوع جوشکاری که در این دسته از لولهها انجام میشود، امکان چروک شدن سطح خارجی لوله بیشتر از لولههای درز جوشی مستقیم وجود دارد.
نحوه تولید لوله اسپیرال
لولههای اسپیرال از نوعی رول ورق باز شده و صاف تولید میشود. ورق صاف شده توسط غلطکهای زاویهدار به یک استوانه با قطر مورد نظر شکل میگیرد. جوش داخلی و خارجی درز مارپیچ لوله را به صورت کامل سفت و محکم میکند و در انتهای کلاف ورق، یک رول ورق جدید به لبه انتهایی لوله جوش داده میشود و یک درز بر روی عرض لوله مقرر میکند. لوله به طول بریده میشود و در صورت نیاز انتهای آن مورب میشود.
خواص لوله اسپیرال
تمامی لولهها به دو بخش لولههای rigid و لولههای flexible تقسیم میشوند. لولههای flexible این قابلیت را دارند که در اثر اعمال بارهای مختلف deflection های زیادی را بدون خسارت ساختمانی به لوله تحمل میکنند، اما لولههای rigid به لولههایی اطلاق میشوند که deflection های کمتر از ۲% را بدون خسارت به ساختار لوله تحمل کنند که لولههای بتنی و لولههای بتن آرمه شده از نوع rigid و لولههای پلیاتیلن از نوع flexible میباشند.
لیست قیمت لولههای اسپیرال
لیست قیمت لولههای اسپیرال به علت نوسانات قیمت بازار متغیر است.جهت اطلاع از قیمت فروش لوله اسپیرال با شماره ۰۲۱۷۷۹۳۹۶۰۱ تماس بگیرید.
صادق محمدی –
جنس لوله اسپیرال از چیست؟
admin –
سلام.لوله اسپیرال معمولا از جنس پلی اتیلن است.